Σύγχρονη διαχείριση

Ο Εμφύλιος στη Βουλή των Ελλήνων του 2010 

Διαβάζοντας τους διαλόγους διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι θυμίζουν τις χειρότερες στιγμές των σχετικών συζητήσεων στην καλύβα – απλά ο λόγος των συμμετεχόντων βουλευτών είναι ακόμα πιο χυδαίος και ανιστόρητος. Γεγονός που, σε μένα τουλάχιστον, δεν προκαλεί έκπληξη: τα εκλεκτότερα δείγματα φανατικών, «αριστεροί» και δεξιοί, λογικό είναι να βρίσκονται στη Βουλή.

Πηγή:http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_27/08/2010_412835

Η ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ και ο ελληνικός εμφύλιος «ενέπνευσαν» χθες στη Βουλή στελέχη του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, κατά το νέο επεισόδιο της σφοδρής μεταξύ τους φραστικής αντιπαράθεσης. Αφορμή στάθηκε η αποστροφή του λόγου του κ. Ν. Καραθανασόπουλου, σύμφωνα με την οποία οι αστοί πολιτικοί ήταν που «έγιναν συνεργάτες των Γερμανών με τη γερμανική κατοχή». Από το σημείο αυτό και μετά, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο.

«Είναι φρικώδες αυτό που είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Ο αστικός κόσμος έσωσε την Ελλάδα από το να γίνει σοβιετική επαρχία. Θέλετε να μιλήσουμε και για τον ρόλο σας στη μικρασιατική εκστρατεία;», αντέδρασε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ποιος κατέστρεψε τη χώρα το 1922; Ποιος συνεργάστηκε με τους Γερμανούς;», αντέτεινε ο κ. Σπ. Χαλβατζής, ενώ ο παρακαθήμενός του κ. Καραθανασόπουλος, απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΛΑΟΣ, φώναζε: «Είσαι αλήτης»!

«Δεν θα σας αφήσουμε να μας κατηγορείτε και ως δωσίλογους», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης.

«Τι λες, μωρέ; Ποιος συνεργάστηκε με τους Γερμανούς; Είστε οπαδοί του Χίτλερ», ανταπάντησε ο κ. Χαλβατζής.

«Εσείς ήσασταν ως Σοβιετική Ενωση σύμμαχοι του Χίτλερ», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης. «Η ασυλία που είχε το ΚΚΕ εδώ και πολλά χρόνια έχει τελειώσει», είπε.

«Εχεις γίνει ρεντίκολο, περίγελως, ένας γραφικός τύπος», σχολίασε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Τα κονσερβοκούτια στην Πηγάδα του Μελιγαλά μπορεί να τα καταδικάσει η Αριστερά;», επανήλθε λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Αμέσως μετά προσπάθησε και έδωσε με παρέμβασή του τέλος σε αυτό το επεισόδιο ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλ. Πετσάλνικος. Νωρίτερα, την αντίδραση του κ. Χρ. Παπουτσή είχε προκαλέσει κοινή δήλωση των βουλευτών του ΚΚΕ μέσω της οποίας επαναδιατυπώθηκε η «πρόσκληση» προς τον λαό να απειθαρχήσει έναντι των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο.

Πηγή: Ο Εμφύλιος στη Βουλή των Ελλήνων του 2010 | Η καλύβα ψηλά στο βουνό

2 σκέψεις σχετικά με το “Ο Εμφύλιος στη Βουλή των Ελλήνων του 2010 ”

  1. «…τα εκλεκτότερα δείγματα φανατικών, «αριστεροί» και δεξιοί, λογικό είναι να βρίσκονται στη Βουλή.»

    Πάνο πιστεύω πως από το ‘αριστεροί’ θα πρέπει να βγάλεις τα εισαγωγικά.
    Εκτός και αν υπάρχουν κάπου κρυμμένοι κάποιοι «καλοί» αριστεροί, οι πραγματικοί αριστεροί, ενω στην βουλή βρίσκονται οι «κακοί» αριστεροί, που δεν είναι πραγματικοί αλλά κατά κάποιον τρόπο ψεύτικοι.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s