Από την καλύβα

Σκιές με λάμπες θυέλλης που γλιστρούν στου Άδη το πανί

Του sissa ben dahir

Δεν λέω, ζοφερός κατά το πλείστον ο κοινωνικός ιστός γύρω μας και πως να τον αντέξεις;
Αλλά και οι ανθρώπινες ψυχώσεις σκάβουν κάτι σκοτεινά λαγούμια στο μυαλό μας που άντε να τα βουλώσεις. Διάφορα ματσάκια από ηλεκτρόνια πάνε πάνω-κάτω μέσα στο μυαλό μας. Ένα ματσάκι να λαθέψει και αντί για πάνω να πάει ας πούμε κάτω, την κάτσαμε τη βάρκα. Όλες μας οι αντιλήψεις ή τα συναισθήματα στρεβλώνονται ανεπανόρθωτα.
Η ηλεκτρονική εφημερίδα Vietnamnet.vn και στα καθ’ ημάς ο ιστότοπος TVXS δημοσίευσαν το παρακάτω περιστατικό.
Η σύζυγός ενός 55χρονου βιετναμέζου πέθανε το 2003. Αρχικά ο σύζυγος πήγαινε κάθε βράδυ στο νεκροταφείο και κοιμόταν πάνω στον τάφο της ώσπου, ταλαιπωρημένος από τα καιρικά φαινόμενα, αποφάσισε να σκάψει ένα τούνελ για να «κοιμάται δίπλα της». Όταν τα παιδιά του ζεύγους ανακάλυψαν τι έκανε ο πατέρας τους, τον εμπόδισαν να πηγαίνει στο νεκροταφείο. Ο Λε Βαν όμως (έτσι τον έλεγαν) κατάφερε τον Νοέμβριο του 2004 να ανοίξει τον τάφο της συζύγου του, να καλύψει το λείψανο με πηλό, να το ντύσει και στη συνέχεια να το μεταφέρει στην κρεβατοκάμαρά τους.  Τα τελευταία 5 χρόνια λοιπόν κοιμάται με το λέιψανο της νεκρής συζύγου του.
«Είμαι ένα άτομο που κάνει τα πράγματα διαφορετικά, δεν είμαι σαν τους κανονικούς ανθρώπους» δηλώνει ο ίδιος στην ηλεκτρονική εφημερίδα.
Γνωστά πράγματα θα μου πείτε. Ο Ορφέας κατέβηκε στον Άδη για να πάρει πίσω αυτή που αγαπούσε. Ο Πειρίθους κατέβηκε κι αυτός στον Άδη μαζί με τον Θησέα για να φέρουν στον κόσμο του ήλιου τις γυναίκες που ερωτεύτηκαν και μάλιστα ήταν και κόρες του Δία.
Αλλά και στις μέρες μας ο Tim Burton βάζει τον ήρωά του  Βικτόρ, να μη θέλγεται από τις γυναίκες του επάνω κόσμου αλλά από τα περισσότερα θέλγητρα της αιώνιας και πιο αληθινής  ζωής του κάτω κόσμου αλλά και της γοητευτικής,  ρομαντικής νύφης-σκελετού.
Σ’ ένα άλλο επίπεδο παθολογικής αγάπης και προσκόλλησης, ο Χίτσκοκ στο «Ψυχώ» βάζει το γιό να ζει με το λείψανο της μητέρας του.
Δεν είναι λοιπόν η πρώτη φορά που η ζωή αντιγράφει τους αρχικούς μύθους των ανθρώπων και την μυθοπλασία της τέχνης. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ότι η αγάπη δεν έχει συμβατικά όρια.
Ναι, αλλά όσο μαθαίνουμε να διαβάζουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά και τα ανθρώπινα αισθήματα με ενιαίο τρόπο σε όλο τον πλανήτη, και με τη σειρά της η παίδευσή μας αυτή καθορίζει τις ζωές μας, τέτοιου είδους προσηλώσεις σαν του Λε Βαν, θα μας φαίνονται ότι ακουμπάνε όλο και πιο πολύ στην παραφροσύνη. Είπαμε όμως. Ηλεκτρόνια είναι αυτά που λάθεψαν στην συνηθισμένη πορεία τους και λοξοδρόμησαν.

Πηγή: Σκιές με λάμπες θυέλλης που γλιστρούν στου Άδη το πανί. | Η καλύβα ψηλά στο βουνό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s