Επίκαιρα σχόλια

Η μαύρη επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

722779_fyssas_paulos

(σχόλια από την καλύβα – 17/9/2013)

Φτάνει πια με τις ηλίθιες θεωρίες περί «δύο άκρων», με τις μπούρδες περί «σοβαρής» ΧΑ και με τις βλακείες του στυλ «το δημοκρατικό τόξο μας μυρίζει». Να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, τώρα!

*

Εκτός νόμου σημαίνει ότι όποιος τους βγάζει (ως κόμμα ή ως συγκεκριμένα άτομα, που βαρύνονται με ρατσιστικά κηρύγματα ή εγκλήματα ή εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου) στα κανάλια κλπ θα έχει συνέπειες. ΔΕΝ είναι κάτι αστείο ή τυπικό.

*

Κορυφαία κουλαμάρα (και άκρως επικίνδυνη) είναι η ταύτιση του εθνικισμού (δηλαδή αυτού που ορισμένοι σχολιαστές θεωρούν ως εθνικισμό, συμπεριλαμβάνοντας ό,τι τους κατέβει) με το ναζισμό. Οι εθνικιστές όμως, ακόμα και οι πλέον βλαμμένοι, δεν είναι εγκληματική συμμορία, ούτε έχουν διαπράξει φόνους με πολιτική κάλυψη, ούτε αμφισβητούν τη λειτουργία της δημοκρατίας, ούτε υποκαθιστούν τη λειτουργία των θεσμών, αυτόκλητοι. Ο εθνικισμός ΔΕΝ είναι κόμμα, ΔΕΝ είναι οργάνωση, δεν είναι καν δεξιός ή αριστερός, αφού διατρέχει οριζόντια την κοινωνία.

Το κυριότερο όμως, ο εθνικισμός δεν είναι εγκληματική υπόθεση, ούτε απειλεί ανθρώπους, ούτε υπονομεύει τη δημοκρατία. Είναι σαχλαμάρα μεν, ενοχλητική αισθητικά και κοινωνικά, αλλά μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και του κράτους δικαίου.

Αποτελεί, συνεπώς, την καλύτερη αβάντα για τους ναζιστές να τους αποδίδει κανείς το χαρακτηρισμό του «εθνικιστή». Και πρόκειται για ασυγχώρητο, για παιδαριώδες λάθος, καθώς διευρύνει απίστευτα το επίπεδο αναφοράς μας, το οποίο είναι ο ναζισμός, όπως εκδηλώνεται εδώ και τώρα.

*

Δεύτερη κουλαμάρα, που κυκλοφορεί ευρέως, είναι ότι για να τα βάλει το πολιτικό σύστημα με τους ναζιστές πρέπει πρώτα το ίδιο να είναι φτιαγμένο από αγγελικό υλικό, άψογο, άμωμο, αλάθητο, πεντακάθαρο! Και να μην έχει το ίδιο καμία ευθύνη για τη γιγάντωση του ναζιστικού φαινομένου! (Και ό,τι ακόμα του φανεί του κάθε λωλοστεφανή).

Φαίνεται ότι ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει για τι ακριβώς μιλάμε. Και λένε ουσιαστικά ότι αφού δεν είμαστε τέλειοι (ως κοινωνία, κόμματα, πολίτες κλπ) δεν έχουμε δικαίωμα να απαγορέψουμε το ναζισμό!
Η… αναρχική εκδοχή αυτής της άποψης ουσιαστικά ταυτίζει τις ναζιστικές πρακτικές (που φτάνουν σήμερα στο επίπεδο των ατομικών και αύριο θα φτάσουν σε εκείνο των μαζικών δολοφονιών) με τις αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον α/α χώρο και την αριστερά, που έχουν εξελιχθεί σε διάστημα δεκαετιών μέχρι… καρπαζιές ή και κάτι παραπάνω.

Από την άλλη, υπάρχει η πολιτική αθλιότητα των «φιλελεύθερων» (τρομάρα τους…) τύπου Κασιμάτη, ο οποίος επίσης ταυτίζουν το ναζισμό με την αριστερά, στο σύνολό της – κυρίως όμως με τον εφιάλτη που στοιχειώνει τον ύπνο και τον ξύπνιο τους, δηλ. το ΣΥΡΙΖΑ.

(Βλ. το πολιτικά κατάπτυστο άρθρο του Κασιμάτη, στην Καθημερινή: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_16/09/2012_495776 )

Τα παραπάνω δε σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι το «δημοκρατικό τόξο» είναι… θαυμαστό. Και κάφρους έχει μέσα και βόδια και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου (στη βούτα) που παριστάνουν τους σπουδαίους πολιτικούς / κοινωνικούς παράγοντες. Αυτά είναι θέμα των πολιτών να τα αλλάξουν, στο βαθμό που επιθυμούν και όπως τους διευκολύνει η δημοκρατία. ΔΕΥΤΕΡΟ θέμα όμως, το πρώτο είναι να τελειώσουν άμεσα με το ναζισμό, ο οποίος έτσι και αφεθεί ανενόχλητος θα αλλάξει εντελώς το περιβάλλον και τις προτεραιότητες!

*

Θα ήθελα να επισημάνω (το έχουν πει και άλλοι πριν, σε αυτό το νήμα) ότι η τοποθέτηση της ΧΑ εκτός νόμου, ουσιαστικά την τελειώνει.

Εκτός νόμου δεν σημαίνει απλά ότι δεν συμμετέχεις στις εκλογές. Σημαίνει ότι τα στελέχη του κόμματος που απαγορεύεται τίθενται εκτός πολιτικής ζωής, οριστικά ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημαίνει ότι (δημόσιος ΚΑΙ ιδιωτικός) παράς για γραφεία, εξοπλισμούς, μετακινήσεις, εκδόσεις κλπ κλπ γιοκ. Σημαίνει ότι τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο κομμένα για τη διάδοση της ναζιστικής ιδέας. Σημαίνει ότι τέρμα η διασύνδεση με κρατικές υπηρεσίες, όπως η ΕΛΑΣ. Σημαίνει ότι η ΚΥΠ (ή όπως τη λένε) παρακολουθεί τα ναζιστικά μυστήρια που τυχόν επιμένουν και έχει πλήρη εικόνα για ό,τι τα αφορά. Σημαίνει ότι υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται και που κόβουν τα πόδια στο ναζισμό και τις ναζιστικές πρακτικές.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως, η δεξιά (η ΝΔ) πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να κόψει μαχαίρι κάθε σκέψη για πιθανή συγκυβέρνηση ή πολιτική συνεργασία με τη ΧΑ, πετώντας χωρίς δεύτερη κουβέντα έξω από το κόμμα της όποιο ζώον επιμένει να εκφράζει τέτοιου είδους επικίνδυνες μπαρούφες (και δεν είναι λίγοι αυτοί που το κάνουν, αφού κανένας δεν τους έχει κόψει το βήχα). Στον παρόντα χρόνο από αυτήν (τη ΝΔ) εξαρτάται. Αύριο όμως, όταν η ΧΑ θα την έχει ξεπεράσει σε ποσοστά, δεν θα εξαρτάται πια από αυτήν και (το σημαντικότερο) θα είναι πολύ πιο δύσκολο για όλους!

*

ΥΓ. Διαφωνώ απόλυτα με την εκτίμηση για ηρωοποίηση, επανεμφάνιση τύπου «νέος Πανιώνιος» κλπ. ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν θα συμβεί. Η ΧΑ ισχυροποιείται λόγω της δύναμης που εκπέμπει. Η οποία όμως εξαρτάται απολύτως από τα μέσα που της δίνει το ίδιο το σύστημα (χρήμα, ατιμωρησία, πρόσβαση στα ΜΜΕ κλπ) τα οποία ακριβώς ΚΟΒΟΝΤΑΙ ριζικά και απόλυτα με την απαγόρευση.

Ιστορικό προηγούμενο «νέου ναζιστικού κόμματος» σε αντικατάσταση αυτού που τέθηκε εκτός νόμου (ουσιαστικά και όχι τυπικά) ΔΕΝ υπάρχει – και ούτε πρόκειται να υπάρξει.

*

Επί τη ευκαιρία, επειδή αναφέρθηκε και νωρίτερα η 17Ν: καμία σχέση! Τουλάχιστον δεν τη χρηματοδοτούσαμε επισήμως, δόξη και τιμή, όπως συμβαίνει τώρα με τη ΧΑ!

…και, επιτρέψτε μου, για μένα όποιος χρησιμοποιεί ή επικαλείται τη χρήση ένοπλης βίας για πολιτικούς σκοπούς, σε συνθήκες δημοκρατίας, είναι τα ίδια σκατά με το ναζιστικό κόμμα, χωρίς καμία απολύτως διαφορά, όπως και αν (θέλει να ) παρουσιάζει τον εαυτό του και την πολιτική του διαστροφή!

*

Παρεμβάσεις του Στάθη Δρίβα (από το φ/μπ)

Για όσους αναζητούν «νομιμότητα» στην δίωξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης που προτρέπει σε ενέργειες του Κοινού Ποινικού Δικαίου με πολιτικά κριτήρια, μπορούν να ακούσουν την ομιλία Κασιδιάρη, 5 χρόνια πρίν

«Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας Κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως»

Η στιγμή που ονειρευόνταν οι νεοναζί έφτασε
Το απόλυτο σκότος και η σιωπή που επιζητούσαν είναι ευγενής προσφορά των κυβερνώντων, των ΜΜΕ, των οργανικών διανοούμενων, της Ελληνικής Αστυνομίας.

*

Οσο για τους οπαδούς της διαβόητης θεωρίας των δύο άκρων, που συνεχίζουν απτόητοι την πολιτική τους, καλό θα ήταν να απαντήσουν στα παρακάτω ερωτήματα σχετικά με την Αξ. Αντιπολίτευση:

 1. Ποιό ηγετικό στέλεχος της έχει καταδικασθεί για τρομοκρατική ενέργεια;
  02. Ποιό ηγετικό της στέλεχος καλεί τα μέλη του κόμματος σε δολοφονίες αντιπάλων;
  03. Ποιά στελέχη της έχουν παραδεχθεί εγγράφως οτι το κόμμα τους χρηματοδοτείτο από τα δυο κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και με ποιόν στόχο;
  04. Ποιές είναι οι διασυνδέσεις και η συνεργασια του με κατασταλτικούς μηχανισμούς και την ΕΥΠ;
  05. Ποια μελη της έχουν συλληφεί για τρομοκρατικεές επιθέσεις και για σύσταση βαρειά οπλισμενής εγκληματικής οργάνωσης ληστειών τραπεζών;
  06. Σε ποιές περιπτώσεις κακουργηματικών διώξεων υπ βουλευτών της η Δικαιοσύνη κωλλυσιεργεί;
  07. Πόσα μέλη της έχουν συλληφθεί για ρατσιστικά εγκλήματα και πόσα όπλα εχουν κατασχεθεί;
  08. Πόσες φορές έχει στηρίξει αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης παρα την, υποτιθέμενη, ρητή απόρριψη της πολιτικής της;
  09. Ποιους καταδικασθέντες για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και ποιά γενοκτονία εχει υποστηρίξει η Αξ Αντ/ση;
  10. Πόσα μέλη της έχουν συλληφθεί για δολοφονικές επιθέσεις κατά πολιτικών τους αντιπάλων;

*

Λίγο καιρό πριν τη δολοφονία..

Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»

Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης – ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»

Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης – ΔΗΞΑΝ): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»

Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως.»

Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης – ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»

Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας -όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου» (βλ. περισσότερα: http://jungle-report.blogspot.gr/2013/04/mein-tragas.html)

Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»

Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη – ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το «σεις και με το σας»»

Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» | «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»

Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.»

Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

Γιάννης Μπέζος (ηθοποιός της ευθύνης): «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο.»

Σάκης Ρουβάς (πχιοτικός ποπ σταρ): «Δεν με τρόμαξε που ο κόσμος ψήφισε την Χρυσή Αυγή»

Νίκος Βέρτης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή από τα 100 που θα πει μπορεί τα 10 να είναι καλά»

Σταμάτης Γονίδης (σκυλάς): «Κάθε φορά κάποιον πρέπει να κάψουν για να αποδεικνύουν ότι είναι δημοκράτες. Να λοιπόν γιατί ο λαός που δεν μασάει κουτόχορτο ψηφίζει Χρυσή Αυγή.»

*

1978 Ν. Μιχαλολιάκος (τότε ένστολος): συνελήφθη για τρομοκρατική επίθεση στον κιν/φο «Ελλη». Περιέργως το κακούργημα έγινε πλημμέλημα, καταδικάστηκε με αναστολή, σήμερα είναι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο [1], [1.1]

1980 Στο μισθολόγιο της (τότε) ΚΥΠ ο Μιχαλολιάκος [2]

1995 Μιχαλολιάκος και Πλεύρης στο «Τέλος Εποχής» του έγκριτου Πρετεντέρη στον ANT1. Ο δεύτερος διαβεβαίωνε τα πλήθη (για τον αποχωρίσαντα Πάγκαλο) ότι «όλος του ο όγκος αξίζει για σαπούνι και τίποτα παραπάνω» [3]

2004 Δύο πρώην στελέχη (υπαρχηγοί) της ΧΑ (Χ. Κουσουμβρής, Δ. Ζαφειρόπουλος) σχετικά με την χρηματοδότηση της οργάνωσης δηλώνουν ότι «Εκαναν «“αρπαχτές” από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν ήταν μεμπτό, διότι εξυπηρετούσε την “ιερότητα” του αγώνα» [4]

2008 Η αγαστή συνεργασία ΕΛΑΣ – ΧΑ [5]

2008 Το κάλεσμα σε δολοφονίες (κρυπτεία) [6]: «Και αναμένουμε τη στιγμή της μεγάλης αντεπίθεσης, βαδίζοντας στα χνάρια της αρχαίας Κρυπτείας, που έπληττε αθόρυβα, μέσα στο απόλυτο σκότος και τη σιωπή, τους εσωτερικούς εχθρούς της πόλεως» (στο 6:22).

2012 Παρωδία δικαιοσύνης για τους χρυσαυγίτες (υποψήφια βουλευτής Σκορδέλη): 8 αναβολές, πλημμέλημα το μαχαίρωμα [7]

2012 Οι αστυνομικοί ψήφισαν και πάλι μαζικά «Χρυσή Αυγή» [8]

2012 «Ελεύθερος Κόσμος»: Σε αντίθεση με τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν είναι άξια για περίπλοκες διαδρομές. Το πολύ-πολύ να τυπώσει κανένα ακροδεξιά φυλλάδιο όταν το ΛΑΟΣ χρειαζόταν πλευροσκόπηση εκ των δεξιών του [9]

2012 Δύο μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης στην Καβάλα εμφανίζονται σαν αρχηγοί 19μελούς συμμορίας που προχωρούσε σε ληστείες τραπεζών με καλάσνικοφ [10]

2012 60 εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σπίτι του νεκρού δράστη, μέλους της ΧΑ. Ελεύθερος ο φερόμενος ως συνεργός του [11]

2013 Εμφανίστηκαν και πάλι τα «τάγματα ασφαλείας» [12]

2013 Καταγγελίες Περίανδρου (RealNews, φάκελλος ΧΑ) [13]

2013 Οι εκλεκτικές συγγένειες Σαμαρά-ΧΑ [14]

2013 Εκλογική επιρροή ΧΑ: 40% οι προερχόμενοι από ΝΔ, 50% στα εκλογικά τμήματα της ΕΛΑΣ [15]

2013 Η νεολαία δείχνει το δρόμο – προς τα πού όμως; Νεολαία και Ακρα Δεξιά στην Ελλάδα», Ιδρυμα Friedrich-Ebert [16]

2013 Οκτώ τραυματίες από οργανωμένη επίθεση συνεργείο αφισοκόλλησης του ΚΚΕ [17]

2013 Παύλος Φύσσας, 34 ετών, γνωστός και ως Killah P. Νεκρός απο δολοφονική επίθεση μελών της ΧΑ [18]

2013 Δηλώσεις «επώνυμων» υπέρ ΧΑ [19]

[01] http://theodosiou.wordpress.com/…/
[1.1] http://xyzcontagion.wordpress.com/…/
[02] http://www.sofokleousin.gr/archives/104351.html
[03] http://zoornalistas.blogspot.gr/2013/04/h-1995.html#more
[04] http://xyzcontagion.wordpress.com/…/
[05] http://www.youtube.com/watch?v=vLJ9gTp-ATY
[06] http://www.youtube.com/watch
[07] http://www.avgi.gr/
[08] http://www.tovima.gr/society/article/?aid=463063
[09] http://www.elkosmos.gr/…/10526-2012-02-19-07-42-36.html
[10] http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464080
[11] http://www.zougla.gr/…/xrisavgitis-o-vomvistis-tis-spartis
[12] http://www.theinsider.gr/index.php
[13] http://www.euro2day.gr/…/1107751/fakelos-hrysh-avgh.html
[14] tvxs.gr/node/132176
[15] http://www.efsyn.gr/?p=66373
[16] http://library.fes.de/pdf-files/id/10156.pdf
[17] http://www.tovima.gr/society/article/?aid=529893
[18] http://www.efsyn.gr/?p=114871
[19] https://www.facebook.com/photo.php

*

(δικό μου)

Κλείνω: τα εγκλήματα ΔΕΝ συμψηφίζονται, ούτε συγχωρούνται σε κανέναν. Το επιχείρημα ότι «τα έκαναν και άλλα κόμματα» είναι 100% χρυσαυγίτικο και εντελώς απαράδεκτο. Και ΔΕΝ ξεπλένει τους συγκεκριμένους συμμορίτες εγκληματίες, οι οποίοι (καθότι πνευματικά καθυστερημένοι, κυριολεκτικά για τα μπάζα) νόμισαν ότι με τις αρκουδιές τους κάνουν πολιτική και ότι θα κυβερνήσουν τη χώρα (καταλύοντας τη δημοκρατία). Ευτυχώς αποδείχτηκαν εντελώς βλάκες και ανίκανοι, σε αντίθεση με τα ιστορικά τους πρότυπα. Η ΧΑ φούσκωσε σαν το μπαλόνι – έτσι και θα ξεφουσκώσει.

*

Υποθέτω πως αυτή τη φορά ΔΕΝ θα διαψευστούμε: όποιος ξαναπεί καλή κουβέντα για τα αυγά ή τους κάνει πλάτες, θα αντιμετωπίζεται σαν να είναι πασαλειμμένος με σκατά. Και αυτό θα εντείνεται ο,τιδήποτε κι αν κάνουν από δω και πέρα τα αυγά. Κάθε μέρα και περισσότερο.

Το αίμα που έχυσαν θα τους κάτσει στο λαιμό. Μέχρι να ξαναχωθούν στις τρύπες τους και να λουφάξουν.

Δεν είναι αυτονόητο, ούτε εύκολο – αλλά έτσι θα γίνει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s