Από την καλύβα

Η δημοκρατία (όταν θέλει) μπορεί! 

(29.9.2013)

Όχι μόνο μπορεί, αλλά διαθέτει και ταχύτατες αντιδράσεις, μέσα από τα θεσμικά της όπλα.

Με τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις έχει αποδειχτεί πλέον ότι η παροιμιώδης δυσκινησία που βλέπαμε ως τώρα, απέναντι σε κραυγαλέους απατεώνες (πολιτικούς, σε πρώτη γραμμή) δεν ήταν θέμα ανικανότητας, έλλειψης θεσμικού πλαισίου κλπ. Ήταν θέμα πολιτικής επιλογής.

Όταν η πολιτική ελίτ (το ΝΔΣΟΚ) ένοιωσε ότι χάνει τον έλεγχο του παιγνιδιού, αντέδρασε αστραπιαία – και με την πολύτιμη αβάντα της ΕΕ. Και έκανε αυτό που έπρεπε, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους πολίτες που το απαιτούσαν μεν, αλλά δεν πίστευαν ότι θα συμβεί.

Δεν υφίσταται πλέον ως δικαιολογία το «δεν μπορώ».  Ο πήχης σηκώθηκε από το χώμα και επέστρεψε στο σωστό ύψος: έχουμε μια δημοκρατία δυτικού τύπου, εν λειτουργία. Δεν είναι τέλεια, αλλά δεν είναι και κουρελαρία, όπως  φαινόταν ως τώρα. Αντίστοιχες λοιπόν θα είναι και οι απαιτήσεις.

Αν το ΝΔΣΟΚ ανταποκριθεί, τόσο το καλύτερο γι’ αυτό και για τη χώρα: θα παραδώσουν, όταν έρθει η ώρα, στην επόμενη κυβέρνηση, σε πολύ καλύτερες πολιτικά συνθήκες. Υπό την προϋπόθεση ότι και οι «επόμενοι» θα βελτιώνονται αποφασιστικά μέρα με τη μέρα και θα είναι πραγματικά έτοιμοι για το τεράστιο καθήκον της ανόρθωσης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Τυχόν επιστροφή στο βάλτο σημαίνει ότι οι ακατονόμαστοι θα επιστρέψουν, αργά ή γρήγορα, ακόμα πιο επικίνδυνοι.

Πηγή: Η δημοκρατία (όταν θέλει) μπορεί! | Η καλύβα ψηλά στο βουνό

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η δημοκρατία (όταν θέλει) μπορεί! ”

 1. Ο Panos Zervas κοινοποίησε τη δημοσίευση του Stathis Drivas.

  Stathis Drivas
  1 Οκτωβρίου 2013

  Ενα ιστορικό της ΧΑ έτσι όπως μας το καταγράφουν τα γεγονότα:

  Η εγκληματική της δράση κρατάει περίπου 25 χρόνια (1987-2013) και χωρίζεται αδρά σε τρείς (3) περιόδους:
  α) 1987- αρχές 2000: πρόκειται για μια ολιγομελή σχετικά ομάδα η οποία λειτουργεί καθαρά παρακρατικά είτε ως «αγανακτισμένοι πολίτες» είτε ως «γνωστοί-άγνωστοι». Ο ρόλος αυτός περιγράφεται και στην απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ (1999) αλλά έχει επίσης τεκμηριωθεί γραπτά και από πρώην στελέχη της (Χ. Κουσουμβρής, Δ. Ζαφειρόπουλος)
  β) 2000-2010: η δράση της αναβαθμίζεται «πολιτικά», χρησιμοποιείται πλέον και για την πλευροκόπηση του -ομόσταβλου πλην πιο light- ΛΑΟΣ που διεκδικεί τον χώρο δεξιά της ΝΔ (Ε. Κόσμος, 19/02/2012). Στα τέλη της δεκαετίας αναλαμβάνει ακόμα έναν ρόλο, αυτόν του ελέγχου του κέντρου σχετικά με το πρόβλημα των μεταναστών, υποκαθιστώντας –και εδώ- το επίσημο κράτος, ενώ δεν θα πρέπει να μας διαφεύγουν και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα πίσω από την υποβάθμιση των παραδοσιακών γειτονιών που γειτνιάζουν με το κέντρο και την αλλαγή ιδιοκτησίας που επήλθε ώστε να «αξιοποιηθούν» μελλοντικά, αποφέροντας τρελά κέρδη στους «διορατικούς-τολμηρούς επενδυτές»
  γ) 2010 – σήμερα: θριαμβευτική είσοδος στην πολιτική σκηνή, αρχικά στον Δ. Αθηναίων και μετέπειτα στο Κοινοβούλιο. Μια στρατιά πολιτικών, δημοσιογράφων και «επώνυμων» αναλαμβάνει (αφιλοκερδώς;) την ωραιοποίηση της εικόνας: ακτιβιστές που αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό και περνούν τις γιαγιάδες απέναντι, λαϊκό κίνημα που το έθρεψε η κρίση, απάντηση στην βία του άλλου «άκρου» και πάει λέγοντας. Ταυτόχρονα, η «δράση» της επεκτείνεται και σε άλλους, προσοδοφόρους, τομείς: προστασία, γραφεία «ευρέσεως (φτηνής) εργασίας», έλεγχος της ΝΕΖ. Παράλληλα, η ΝΔ και κινείται πάνω στην ατζέντα της (ανακατάληψη πόλεων, παιδικοί σταθμοί για ελληνόπουλα, Ξένιος Δίας, επιχείρηση Θέτις, Αμυγδαλέζες), με ακριτομύθιες στελεχών της (Μπαλτάκος, Πολύδωρας, Κρανιδιώτης, Ψωμιάδης) τείνει χέρι συνεργασίας στα παραπλανηθέντα αδέλφια, ενώ η ανοχή η/και η συνεργασία ΧΑ-ΕΛΑΣ είναι κοινός τόπος (έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, 09/2013)

  Και ξαφνικά (αφού πρώτα στην λίστα των δολοφονιών προστέθηκε Ελληνας…), εγκληματική οργάνωση και συλλήψεις. Οι 32 δικογραφίες συσχετίζονται, μαθαίνουμε ότι η ηγετική ομάδα ήταν καιρό υπό παρακολούθηση από την Αντικατασκοπεία (!) της ΕΥΠ για «λόγους ασφαλείας» (!!), πόρισμα εντός 10 ημερολογιακών ημερών. Σαν έτοιμοι από καιρό

  Cui bono
  Η δικομματική κυβέρνηση: ένσημα δημοκρατικότητας από το εξωτερικό, antifa profile στο εσωτερικό προς ανακούφιση των νουνεχών, επαναπατρισμός ψηφοφόρων, εμπέδωση της «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης» όπου το Σύνταγμα και οι Νόμοι (μπορούν να) ερμηνεύονται κατά το δοκούν ενώπιον του «κινδύνου» (οι ΠΝΠ τώρα δικαιώνονται). Στο κάτω κάτω, όταν το pitbull λυσσάξει, ο ιδιόκτητης δεν έχει πρόβλημα στο να το πετάξει στα σκουπίδια, πάντα θα υπάρχουν πρόθυμοι εκτροφείς και εκπαιδευτές

  Τι νοιώθω
  Ικανοποίηση: έστω και τώρα έστω και έτσι, η συμμορία θα κάτσει στο σκαμνί
  Οργή: για όλους αυτούς (κόμματα και ΜΜΕ) που έκαναν πως δεν ήξεραν, 25 χρόνια τώρα, και ξαφνικά εμφανίζονται υπερασπιστές της Δημοκρατίας χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα για το τι πραγματικά τους νοιάζει, που δεν είναι άλλο από την άνευ όρων νομή της εξουσίας
  Φόβο: Eνα χρόνο πριν, το 50% των κατασταλτικών μηχανισμών ψήφισε ΧΑ. 6 μήνες πρίν (έρευνα της Metron Analysis, 20/04/2013) 30% των συμπολιτών μας δήλωναν ότι «στην χούντα τα πράγματα ήταν καλύτερα». 1 μήνα πριν, κοντά 15% των ψηφοφόρων επέλεγε ΧΑ. Τα ποσοστά αυτά ούτε θα εξαφανισθούν ως δια μαγείας, ούτε μπορούν (και πρέπει) να διωχθούν και να εξαλειφθούν ποινικά, είναι βαθειά πολιτικό θέμα που θα απαιτήσει χρόνια ξεκινώντας από την παιδεία και την απόδοση δικαιοσύνης. Δύο τομείς στους οποίους οι επιδόσεις των συγκυβερνώντων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι γνωστές

  Και κάτι τελευταίο: οι δρόμοι του χρήματος –για όλη την 25ετία- θα αποκαλυφθούν;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s