Άλλοι

Οβίδες από τον αμερικανικό εμφύλιο 150 χρόνια πριν ξέθαψε ο τυφώνας Matthew!

Δεκαπέντε οβίδες που χρονολογούνται από τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο βρέθηκαν σε παραλία στο νησί Folly που βρίσκεται εντός των ορίων του Τσάρλεστον County, στη Νότια Καρολίνα, μετά το πέρασμα του τυφώνα Matthew.

Χρειάστηκαν πάνω από 150 χρόνια και ένας από τους πιο βίαιους τυφώνες τα τελευταία χρόνια προκειμένου τελικά να αποκαλυφθούν δεκαπέντε οβίδες του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865).

Κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου το νησί χρησίμευσε ως σημαντική περιοχή ανασυγκρότησης για τα στρατεύματα του Στρατού της Ένωσης που είχαν επιτεθεί σε ομόσπονδες δυνάμεις στην περιοχή Τσάρλεστον.

Κατά την πρωινή επίσκεψή του στο πλαίσιο μιας πρώτης αποτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον τυφώνα κατά μήκος της παραλίας, ο Richard Beck, πρώην δήμαρχος της πόλης, είδε πρώτος τις μεταλλικές σφαίρες.

«Πρόκειται για μεγάλες σφαίρες από κανόνι», δήλωσε σε δελτίο ειδήσεων τοπικής τηλεόρασης. «Μια οβίδα από αυτές είχε μια ξεχωριστή τρύπα. Δεν ξέρω πολλά για τον Εμφύλιο Πόλεμο, αλλά ξέρω ότι έβαζαν πυροκροτητές για να τις πυροδοτούν την κατάλληλη στιγμή» ανέφερε.

Εκτός από τις τεράστιες καταστροφές και τις μεταλλικές… βόμβες που ξεθάφτηκαν από το παρελθόν, ο τυφώνας Matthew αποδείχθηκε ιδιαίτερα θανατηφόρος, καθώς σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, η φυσική καταστροφή προκάλεσε το θάνατο 1000 ατόμων, ως επί το πλείστον στην Αϊτή.

 

Πηγή: Οβίδες από τον αμερικανικό εμφύλιο 150 χρόνια πριν ξέθαψε ο τυφώνας Matthew!

Με ετικέτα

2 σκέψεις σχετικά με το “Οβίδες από τον αμερικανικό εμφύλιο 150 χρόνια πριν ξέθαψε ο τυφώνας Matthew!”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s