Σύγχρονη διαχείριση

Καθιερώνεται επίσημη αργία για τη ΔΕΗ με αφορμή της μάχη της Ηλεκτρικής

Κωμικοτραγικές καταστάσεις…

Του Γιώργου Φιντικάκη

Αντιμέτωπη με χίλιες δυο προκλήσεις βρίσκεται η ΔΕΗ, αλλά οι αργίες- αργίες. Από του χρόνου μάλιστα προστίθεται στις υφιστάμενες και μια καινούργια για το προσωπικό.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της ΔΕΗ ενημερώνει ότι από την επόμενη χρονιά ανακαθορίζει το καθεστώς των αργιών, και καθιερώνει ως επίσημη αργία για το προσωπικό την 13η Οκτωβρίου, τιμώντας τη Μάχη της Ηλεκτρικής. Πρόκειται για τη μάχη που πριν από 72 χρόνια (13 Οκτωβρίου 1944), οι τότε εργαζόμενοι στην Ηλεκτρική, μαζί με το 6ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, πολέμησαν τους Γερμανούς και έσωσαν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού του Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι από την ανατίναξη.

«Τιμούμε και πάλι τη μεγάλη ιστορική επέτειο”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης, ο οποίος συνδέει την επέτειο με τον αγώνα που δίνει σήμερα η ΔΕΗ «για την επίτευξη των στόχων της οποίας, όλοι οι εργαζόμενοι, και τα στελέχη της οφείλουμε να δίνουν αποφασιστικά καθημερινές μάχες».AdTech Ad

Ουδείς αμφισβητεί την αυτοθυσία των εργαζομένων στην Ηλεκτρική, και ασφαλώς και αξίζει τιμή και δόξα στους ανθρώπους που τότε σκοτώθηκαν. Άλλος όμως είναι σήμερα ο πραγματικός πόλεμος που καλείται να δώσει η ΔΕΗ, αυτός με τα φέσια και με τη μαθηματική συρρίκνωσή της σε μια μικρότερη επιχείρηση λόγω των ασφυκτικών επιταγών του Μνημονίου. Δεν μπορεί κανείς να συνδέει τις σημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ με την μνήμη των ανθρώπων που πέθαναν πριν από 73 χρόνια.

Σωστά επομένως θυμίζει η διοίκηση της ΔΕΗ την επέτειο της 13ης Οκτωβρίου 1944, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο στη δύσκολη αυτή για την επιχείρηση συγκυρία, στέλνει το σωστό μήνυμα ανακηρύσσοντας την ημέρα σε αργία για το προσωπικό.

Πηγή: Καθιερώνεται επίσημη αργία για τη ΔΕΗ με αφορμή της μάχη της Ηλεκτρικής – Liberal

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s