1821

Διαθήκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη 

Ο Κολοκοτρώνης υπήρξε ο κορυφαίος του μεγάλου Αγώνα και η συμβολή του στην υπόθεση της ελευθερίας μοναδική και ασύγκριτη. Πέθανε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου 1843 σε ηλικία 73 ετών από συμφόρηση. Το Μάιο του 1841 ευρισκόμενος στο κτήμα του,  πέριξ του Ναυπλίου, κάλεσε το Συμβολαιογράφο Χαράλαμπο Παπαδόπουλο και συνέταξε τη διαθήκη του, την οποία ο ιστορικός Τάκης Κανδηλώρος* δημοσίευσε στην «Αρκαδική Επετηρίς» το 1906.

(Αριθμός Συμβολαίου 12776, σελίς 567)

01

Επειδή δημιουργήθηκε ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων (βλ. σχόλια) παρακαλώ δείτε το (εξαιρετικό) θέμα στην πηγή. 

Από την πλευρά μου ζητώ συγγνώμη για την ενόχληση. Η «αντιγραφή» ολόκληρων άρθρων στις «σημειώσεις», πάντα με αναφορά στην πηγή, δεν γίνεται για εμπορικούς ή άλλους ύποπτους λόγους. Απλώς επειδή οι πηγές στο δίκτυο πολλές φορές χάνονται (εξαφανίζονται) θεωρώ καλό (πρακτικό) να αντιγράφω τα κείμενα ΄που θεωρώ σημαντικά στο παρόν – για μελλοντικές αναγνώσεις. Από τη στιγμή όμως που εκφράζεται ενόχληση / αντίρρηση απ’ όσους μόχθησαν, δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης. 

Τα δικά μου κείμενα στο διαδίκτυο παραμένουν απολύτως ελεύθερα – μου αρκεί μια αναφορά στις «σημειώσεις» ή την «καλύβα». 

https://argolikivivliothiki.gr/2009/12/17/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%8C%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B7/

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Διαθήκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s