Σύγχρονη διαχείριση

Αμβρόσιος για Μπελογιάννη: Τιμήθηκε ένας αρχιδολοφόνος 

Το κείμενο του Αμβρόσιου έχει ως εξής:

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΜΗΠΩΣ ΟΔΗΓΟΥΜΕΘΑ ΣΕ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ;

Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

Τη Δευτέρα 27η Μαρτίου 2017 ο Πρωθυπουργός μας κ. Αλέξιος Τσίπρας, ο χωρίς τη Γραβάτα της αξιοπρέπειας Πρωθυπουργός του κόμματος «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», βρήκε το χρόνο για να μεταβεί στην Αμαλιάδα, προκειμένου να παραστεί στα Εγκαίνια του Μουσείου ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, του γνωστού μεγαλοαγωνιστού Κομμουνιστο-Συμμορίτη, πράκτορος των Σοβιετικών Μπολσεβίκων και άρα προδότη της Πατρίδος μας, σφαγέα των Ελλήνων αδελφών του κατά την περίοδο του Συμμοριτοπολέμου!

Η συντηρητική πολιτική παράταξη, προκειμένου να λησμονηθούν τα πάθη μιας θλιβεράς περιόδου εθνικού διχασμού, μετονόμασε τον Συμμοριτοπόλεμο και του έδωσε το όνομα «Εμφύλιος» πόλεμος. Δεκαετίες αργότερα οι θεωρητικοί της αριστερής κουλτούρας αποφάσισαν να ξύσουν πληγές και να ξαναφέρουν τη σκέψη μας σε εκείνα τα δίσεκτα χρόνια!

Άρα οι κομμουνιστοσυμμορίτες, οι «κατσαπλιάδες», όπως ήσαν γνωστοί καί όπως ήσαν καθιερωμένοι στη συνείδηση του Ελληνικού Λαού, δεν αξίζουν της ανοχής μας και της λήθης μας! Και δεν αξίζουν, διότι από θέση ισχύος σήμερα, ως Κυβέρνηση της αριστεράς κουλτούρας, επαναφέρουν την Ελληνική Κοινωνία σε εκείνα τα μαύρα χρόνια, όταν τραγούδι των Συμμοριτών ήταν το γνωστό σε εμάς τους παλαιοτέρους σε ηλικία «ο αδελφός τον αδελφό να σκοτώνει»!!!! Ο Πρωθυπουργός με τον πιο προκλητικό τρόπο και από θέσεως ισχύος επαναφέρει την Ελληνική Κοινωνία μερικές δεκαετίες πίσω, στην εποχή 1944-1949.

Άρα έχει απόλυτα δίκιο η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» της 28.03.2017 όταν γράφει: «Ο Αλέξης Τσίπρας αποτίει φόρο τιμής στον Εαμοβούλγαρο Μπελογιάννη»!

Εμείς, σε παιδική ηλικία τότε, ενθυμούμεθα την 9η Μεραρχία του ενδόξου Ελληνικού Στρατού στην Πάτρα, η οποία είχε αναλάβει να καθαρίσει την Πελοπόννησο από το μόλυσμα των κατσαπλιάδων. Ο Ελληνικός Λαός της είχε δώσει το όνομα «η ενάτη και η χιονάτη».

Οι νεώτεροι, βέβαια, δεν γνωρίζουν όλα αυτά τα θλιβερά συμβάντα μιάς πονεμένης εποχής. Ποιος ήταν, λοιπόν, ο Νικόλαος Μπελογιάννης; Μια εφημερίδα, που λέγει τα πράγματα με το όνομά τους, θέτει το ερώτημα: «Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στον Μελιγαλά και ο αρχισφαγέας»και γράφει:

«Καμία απάντηση, φυσικά δεν έδωσε κανένας από τους δυό, για το μακελειό στο Μελιγαλά. Οι μελλοθάνατοι, άυπνοι διψασμένοι και πεινασμένοι, υποχρεώνονταν δεμένοι με συρματόπλεγμα ανά τρείς, να βαδίσουν χιλιόμετρα ξυπόλυτοι φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας προς τον Γολγοθά, δέχονταν ταπεινώσεις, τρομοκρατία και βιαιοπραγίες από τους αιμοδιψείς κομμουνιστοσυμμορίτες. Πολλοί σφάζονταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Όσοι κατάφερναν να φτάσουν στο τέρμα, ένα μεγάλο ξεροπήγαδο, περίμεναν τη σειρά τους παρακολουθώντας τους άλλους αιχμαλώτους να κατακρεουργούνται. Φοβερές κραυγές πόνου αναμειγνύονταν με σπαραχτικούς θρήνους των κατοίκων, τους οποίους οι κατασαπλιάδες είχαν υποχρεώσει να παρακολουθούν τη θανάτωση των δικών τους ανθρώπων. Μπροστά στην πηγάδα είχαν σχηματιστεί λίμνες αίματος, ενώ ανθρώπινα μέλη βρίσκονταν διάσπαρτα παντού. Όταν έφτανε η σειρά τους, οι μελλοθάνατοι οδηγούνταν διάσπαρτα παντού. Εκεί με τσεκούρια, κλαδευτήρια και πριόνια, σφάζονταν κατά τον αγριότερο και σαδιστικότερο τρόπο και πετάγονταν ημιθανείς μέσα. Κύριοι υπεύθυνοι της φοβερότερης σφαγής της Ελληνικής Ιστορίας, οι Άρης Βελουχιώτης, Τάσος Κουλαμπάς και Νίκος Μπελογιάννης». (βλ. φ. της 28ης.03.2017, σελ. 13).

Και η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» γράφει:

«Ηρωοποιεί» η αριστερά τον ηθικό αυτουργό της σφαγής στο Μελιγαλά!» Το έγκλημα Μπελογιάννη δεν είχε όρια! Τα θύματά του ανέρχονται στον αριθμό των 1.200 ψυχών! Ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Γεώργιος Σιάντος ….έδωσε εντολή στους απεσταλμένους του «να στρώσουν τον Μωρηά με κορμιά»! Εκεί, λοιπόν, στην Πηγάδα του Μελιγαλά, ανάμεσα στα θύματα ανακαλύπτουμε και τα εξής ανδραγαθήματα του μεγαλο- δολοφόνου:

 • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΩΝΟΣ, ετών 4
 • ΕΛΕΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ετών 17
 • ΠΑΛΑΒΟΣ Η, ΜΑΘΗΤΗΣ, ετών 8

(βλ. φ. της 28ης Μαρτίου 2017, σελ. 11)

Μια ευχάριστη νότα στην όλη αυτή δυσάρεστη υπόθεση των Εγκαινίων ήταν ο αλληλοσπαραγμός των εκπροσώπων του Κ.Κ.Ε. και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλ. μεταξύ του κ. Δημητρίου Κουτσούμπα και του κ. Αλέξη Τσίπρα.

 •  «Ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίστηκε αγριεμένος και έτοιμος να βάλει «φρένο» σε αυτό που ο Περισσός διάβασε ως «πράξη μικροπολιτικής σκοπιμότητας και υποκρισίας». Ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από ό,τι αυτοί που μας κατηγορούν» με τον γραμματέα του ΚΚΕ να του απαντά από το ίδιο βήμα: «Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευτούν αγώνες και να πλασάρουν τον συμβιβασμό ως επανάσταση». Λίγο πριν ο πρωθυπουργός ανέβει στο βήμα, φίλοι και στελέχη του ΚΚΕ αποχώρησαν επιδεικτικά αλλά «αντικαταστάθηκαν» από φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.»

Αλλά και η ΕΣΤΙΑ έγραψε: «Γροθιά» Κουτσούμπα στον Αλέξη Τσίπρα». Και συνεχίζει:

«Σε πόλεμο δηλώσεων, χωρίς προσωπικές αναφορές, μεταξύ Τσίπρα-Κουτσούμπα εξελίχθη η χθεσινή εκδήλωσις για τα εγκαίνια της εκθέσεως του «Νίκου Μπελογιάννη» στην Αμαλιάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας επεχείρησε να παρουσιάσει τον Νίκο Μπελογιάννη ως σύμβολο όλων των Ελλήνων, απαγγέλλοντας στίχους του Ρίτσου, ενώ το ΚΚΕ δεν επιτρέπει την οικειοποίηση των δικών του ανθρώπων, από πολιτικούς που «πλασάρουν τον συμβιβασμό ως επανάσταση» (βλ. ενθ. Ανωτ. σελ. 3 της 28.03.2017).

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στον Έλληνα Πρωθυπουργό (είναι όντως Έλληνας; σκέπτεται ελληνικά; αγαπάει την Ελλάδα; γιατί μας πούλησε στους ξένους;) Πρωθυπουργό, διότι κατά την 25ην Μαρτίου δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με την Αγία Λαύρα και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό! Δεν είπε ούτε μιά λέξη για το έπος του 1821! Πλην όμως για τον αρχι-δολοφόνο των Ελλήνων αδελφών του, ακόμη και νηπίων, εκεί κάτω στο Μελιγαλά Νικόλαο Μπελογιάννη είχε και πολύ χρόνο και μεγάλη όρεξη!

Επομένως η κατάρα της διχόνοιας και του διχασμού προβάλλει και πάλιν ενώπιόν μας. Και οι καταραμένοι του διχασμού εκφραστές με πολλή έπαρση μας προκαλούν! «Κανείς δεν είναι πιο αριστερός από τον Πρωθυπουργό» είπε, με πολλή υπεροψία, ο ίδιος και εν πολλοίς φαιδρός Πρωθυπουργός της Ελλάδος!

Ο Θεός να τους συγχωρήσει!

Αίγιον, 30 Μαρτίου 2017
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Πηγή: Αμβρόσιος για Μπελογιάννη: Τιμήθηκε ένας αρχιδολοφόνος | thepressroom.gr

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “Αμβρόσιος για Μπελογιάννη: Τιμήθηκε ένας αρχιδολοφόνος ”

 1. Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
  Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιουλίου του 1938. Μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963.[1] Από το 1956 ως το 1960 έμενε στο οικοτροφείο της «Ζωής» στους Αμπελοκήπους, όπου μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με το φοιτητή φιλολογίας Γιάννη Λιάπη, το μετέπειτα αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄.[2]

  Χειροτονήθηκε διάκονος στις 31 Μαΐου 1961, ενώ ήταν τεταρτοετής φοιτητής, και εντάχθηκε στη μοναστική αδελφότητα «Παναγία η Χρυσοπηγή», όπου γνώρισε το μετέπειτα μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικο και το μελλοντικό αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 17 Ιουλίου 1963 και υπηρέτησε αρχικά σε εκκλησίες στο Μαρούσι και στο Νέο Ψυχικό. Το 1968 διορίστηκε ιεροκήρυκας της Ελληνικής Χωροφυλακής[1] και πήρε εξ απονομής το βαθμό του Μοίραρχου, ενώ αργότερα προήχθη σε Ταγματάρχη. Από τη θέση αυτή κήρυττε και δίδασκε στις σχολές στελεχών της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας.[3] Παρέμεινε στη Χωροφυλακή ως το 1976, οπότε αποστρατεύτηκε μετά από αίτησή του με το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη.[1] Στις 17 Αυγούστου 1976 χειροτονήθηκε τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου.[4] Κατά τον επιβατήριο λόγο του, που δημοσιεύτηκε στο δελτίο της Εκκλησίας της Ελλάδος Εκκλησία, απηύθυνε «ιδιαιτέρως θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν» προς τους φυλακισμένους αξιωματικούς και οπλίτες της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων που είχαν φυλακιστεί «συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος».[5] Με αφορμή την περίπτωση του Αμβρόσιου ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Γιώργος Παπαδημητρίου ζήτησε να πραγματοποιηθεί κάθαρση της Εκκλησίας της Ελλάδος από υποστηρικτές της στρατιωτικής δικτατορίας,[6] ενώ ο μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος τον κατηγόρησε ως υμνητή της δικτατορίας.[7] Ο Αμβρόσιος διετέλεσε Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 1976 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 1978. [1]

  Στις 19 Νοεμβρίου 1978[8], εξελέγη μητροπολίτης της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

  Το 1979 ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του πρωτοπρεσβύτερου Γεώργιου Πυρουνάκη, ο οποίος κατηγορούνταν για καταφρόνηση ανώτατης εκκλησιαστικής αρχής, εξύβριση μητροπολιτών και σκανδαλισμό των πιστών. Στην κατάθεσή του ο Αμβρόσιος ισχυρίστηκε ότι ο Πυρουνάκης ήταν, μεταξύ άλλων, δημαγωγός που σκανδαλίζει τους πιστούς, αλλά ο Πυρουνάκης αθωώθηκε.[9]

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%81%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%91%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9B%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82

  Μου αρέσει!

 2. Λενής και Λενής στο ίδιο βαρέλι…

  Και έλεγα τι μου θυμίζει, το όνομα «Θανάσης Λενής»…τι μου θυμίζει;
  Κάπου το είχα συναντήσει και μάλιστα σε παρόμοιες…δραστηριότητες.
  Τελικά το βρήκα.
  Απλή συνωνυμία;; Ίσως κάποιος να βρει την άκρη….

  Να τι λέει ο Νικηφόρος στον «Αντάρτη…» για έναν άλλο Λενή στην περιοχή της Άμφισσας το 1944…(τόμος Γ’ σελ 274-275)

  «…Στο μεταξύ μας απασχολούσαν και τα νέα από την Αμφισσα. Εκεί και στα γύρω χωριά επικρατούσε φοβερή τρομοκρατία. Με οδηγούς μερικούς φυγάδες του 5/42, οι γερμανοί αλώνιζαν, έπιαναν, σκότωναν. Το Σερνικάκι συγκέντρωνε ιδιαίτερα τη μανία τους. Ο κόσμος σ’ όλα τα χωριά αναγκάστηκε και ζούσε κρυμμένος σαν τ’ αγρίμια στο ύπαιθρο, στις τρύπες και στα δασωμένα. Οι οργανώσεις προσπαθούσαν να βάλουν κάποια τάξη το χάος, να οργανώσουν αποτελεσματική επαγρύπνηση και γενικά τη δουλειά τους στις νέες σκληρές συνθήκες. Έπρεπε να παίζει κρυφτούλι ο κόσμος με τον εχθρό και το θάνατο. Έφταναν ξαφνικά οι γερμανοί με μπροστά τούς προδότες, στέριωναν όλμους ή κανόνια κι άρχιζαν να χτυπούν παντού. Μια μέρα πληροφορήθηκαν ότι στην πλαγιά πάνω από το Σερνικάκι κρύβονταν αγωνιστές. Πλάκωσαν αιφνιδιαστικά, κύκλωσαν το περιορισμένο μέρος, έβαλαν φωτιά στο δάσος κι άρχισαν να χτυπούν και με όλμους. Το αποτέλεσμα, κάηκαν μέσα ζωντανοί δυο αγωνιστές. Να γεμίζεις ολόκληρα βιβλία μόνο με τα δράματα αυτά. Αλλά ο γενναίος λαός, αλύγιστο το φρόνημά του!
  Ξαναεμφανίστηκε και πρωτοστατούσε στις αγριότητες ο περιβόητος εκείνος Λενής. Με τα γένια του και τα χαντζάρια του, τινάζοντας έξαλλα το κεφάλι του πέρα-δώθε λυσσούσε κι οργίαζε. Είχε τάξει και μεγάλες φιλοδοξίες στον εαυτό του -τόσο τούφτανε:
  -Λενίν έφκιασε τον κομμουνισμό -φώναζε αφρίζοντας. —Λενής θα τον καταστρέψει!…»

  Λίγες σελίδες παρακάτω (σελ 312) και λίγες καιρό μετά, 1η & 2α Ιουλίου 1944 αναφέρεται στο τέλος του Λενή, στη μάχη της Άμφισσας…

  «…Έτσι ήρθαν σε μας τα νέα κι έτσι το ξέρω ως τα σήμερα ό,τι έγινε. Είχαν όμως και οι γερμανοί πολλές απώλειες και τους τρόμαξε πολύ η μεγάλη επιχείρηση. Σκοτώθηκε μαζί τους κι ο Λενής. Τ’ ακούσαμε και ξαπέταξαν όλοι οι αντάρτες. Ένας δικός μας τραυματίας, πεσμένος σε μια πόρτα, τον είδε, λέει, που κατέβαινε στο δρόμο αρειμάνιος, τον γνώρισε, μάζεψε τις δυνάμεις του, τον σημάδεψε, και τον άφησε στον τόπο.

  — Μπράβο του, ο πουτσαράς! -έβγαζαν το άχτι τους οι αντάρτες…»
  https://geosalemis.blogspot.gr/2017/04/blog-post_5.html?spref=fb&m=1

  Μου αρέσει!

 3. Ο κ. Λενής επί της ουσίας λέει μπούρδες. Όπως είναι «φυσικό» για έναν απροκάλυπτο Χρυσαυγίτη. Το γεγονός ότι ο Τσίπρας είπε τις δικές του μπούρδες στα εγκαίνια ΔΕΝ δικαιώνει εκείνες του κ. Λενή.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s