Ενδιαφέροντα

Η ΝΑΤΟϊκή φάλαγγα υποχώρησε μπροστά στην αποφασιστικότητα των κομμουνιστών (VIDEO – ΦΩΤΟ 902.gr)

Σε πολιτικό επίπεδο η ενέργεια είναι επιεικώς γελοία (το ΚΚΕ προστατεύει τη Ρωσία του Πούτιν από τους… Αλβανούς!) Σε μικροπολιτικό επίπεδο είναι επικίνδυνη: οι διοργανωτές προσδοκούσαν είτε βίαιη απομάκρυνση (ξύλο με την ΕΛΑΣ) για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, είτε μια συμβολική επιτυχία, που θα δημιουργούσε κάποια προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, δηλαδή (κατ’ αυτούς) στην κυβέρνηση. Παρεμπιπτόντως, ο προσεκτικός αναγνώστης θα σημειώσει ενδιαφέρουσες σημειολογικά (πολιτικά είναι ασήμαντες, προς το παρόν) αλλαγές ακόμα και στα συνθήματα (έναρξη του βίντεο) Και θα απορήσει με το κραυγαλέο δήθεν  επαναστατικό  κλίμα, αν έχει πολύ καιρό να ασχοληθεί με το ΚΚΕ. 

Με όπισθεν οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις γύρω στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής αποχώρησαν από το σημείο όπου είχαν μπλοκαριστεί από τις δυνάμεις των ΚΚΕ και ΚΝΕ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό.

Κυρίαρχα τα συνθήματα: «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών»«NATO killers go home»«οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», που φώναζαν συνεχώς οι διαδηλωτές παρά την τρομοκρατία, τις απειλές και τις αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν νωρίτερα στο χώρο. (Δείτε εδώ βίντεο).

«Πετύχαμε μία πρώτη νίκη, το ΝΑΤΟικό άγημα, από αλβανικά στρατιωτικά αυτοκίνητα, υποχώρησε μπροστά στην αποφασιστικότητα των κομμουνιστών, παρά τις εντολές της κυβέρνησης και την προετοιμασία των αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και να χτυπήσουν». Αυτό δήλωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλώντας το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, στο τέλος της κινητοποίησης. «Ο λαός μαζί με τους κομμουνιστές να μην τους αφήσει σε χλωρό κλαρί», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατήγγειλε τη «συγκυβέρνηση που και αυτή έδωσε το έδαφος της χώρας μας για να περάσουν οι δολοφόνοι, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο το λαό μας και βάζοντας σε κινδύνους για παραπέρα εμπλοκή σε πιο γενικευμένες συρράξεις». (Δείτε βίντεο πάνω). 

1 / 13

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη Δυτική Μακεδονία και την Βέροια, έστησαν «φραγμό» στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη από την Αλβανία που κινείτο επί ελληνικού εδάφους, προκειμένου να ενταχθεί στις συνολικές δυνάμεις, που θα πάρουν μέρος στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Noble Jump» στη Ρουμανία.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό, όπου οι διαδηλωτές με ανθρώπινη αλυσίδα μπλόκαραν τη διέλευση σε 20 οχήματα και 2 λεωφορεία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης από την Αλβανία, απαιτώντας να γυρίσουν στο αλβανικό έδαφος.

Η ΝΑΤΟϊκή άσκηση στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, στόχο έχει τη δημιουργία δύναμης ικανής να επέμβει όπου κριθεί αναγκαίο, δηλαδή σε βάρος των λαών. Για την υλοποίησή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρέχει κάθε είδους διευκολύνσεις και υπηρεσίες στις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, που διέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και με τη συνδρομή Ελλήνων φαντάρων, παιδιών του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παλέψει για να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ, να απεμπλακεί από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα από αποστολές εκτός συνόρων. Να απαιτήσει «ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Πηγή: Η ΝΑΤΟϊκή φάλαγγα υποχώρησε μπροστά στην αποφασιστικότητα των κομμουνιστών (VIDEO – ΦΩΤΟ) | 902.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s