Άλλοι, Ενδιαφέροντα

Σου γράφω από το «Μουσείο Αμερικανικών Εγκλημάτων Πολέμου». Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ – αφηγήσεις από τον πόλεμο στο Βιετνάμ

Ύστερα τα χωριά αφανίστηκαν.

Στο Μπεν Σουκ  «Οι στρατιώτες  κατέβηκαν τα στενά μονοπάτια και μέσα στις ηλιόλουστες σιωπηλές αυλές του άδειου χωριού, έριξαν βενζίνη στις αχυρένιες στέγες των σπιτιών και έβαλαν φωτιά..»

Ύστερα ήρθαν οι μπουλντόζες.

«Πολύ λίγα σπίτια στο Μπεν Σουκ  μπορούσαν να σταματήσουν τις μπουλντόζες. Οι μπουλντόζες χάραξαν τη δική τους πορεία μέσα από περιφράξεις, μικρά νεκροταφεία και οργωμένα χωράφια του χωριού..»

Στο τέλος «αεροπλάνα έριξαν τις βόμβες τους  πάνω στα εγκαταλειμμένα ερείπια, καίγοντας ξανά τα αποτεφρωμένα θεμέλια των σπιτιών  και κονιορτοποιώντας για δεύτερη φορά τους σωρούς από μπάζα, με την ελπίδα να γκρεμίσουν ορύγματα πολύ βαθειά…»

Έξι  μήνες αργότερα, χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο δίκτυο  από σήραγγες που εκτείνονταν στην περιοχή, το ΕΑΜ για μια ακόμη φορά επιχειρούσε στο Σιδερένιο  Τρίγωνο.«Ο εχθρός μετέτρεψε την περιοχή σε έρημο,» έλεγε ένας αντάρτης, «δεν έμεινε ούτε ένα δένδρο. Αυτό μπορούσε να το δει και σε αυτό στηριζόταν η αυτοπεποίθησή του. Αλλά μπορούσα ακόμη να μετράω πάνω από 200 άνδρες που θα πολεμούσαν δίπλα μου».Αυτό δεν μπορούσε να το δει ο αμερικανικός στρατός.

*

Δείτε την (μεγάλη) αφήγηση στην πηγή:

Σου γράφω από το «Μουσείο Αμερικανικών Εγκλημάτων Πολέμου» | Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ – αφηγήσεις από τον πόλεμο στο Βιετνάμ\n

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σου γράφω από το «Μουσείο Αμερικανικών Εγκλημάτων Πολέμου». Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ – αφηγήσεις από τον πόλεμο στο Βιετνάμ”

  1. Δεν ονομάζεται πλέον έτσι αυτό το μουσείο.
    ΄Όπως γράφω σχετικά στο ποστ μου VΙ-ΒΙΕΤΝΑΜ -ΣΑΪΓΚΟΝ ,ΚΟΥ ΤΣΙ, ΔΕΛΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕΚΟΓΚ
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2008/04/v.html
    Συγκλονιστική ήταν επίσκεψη στο War Remnants Museum. Έχουν ενδιαφέρον οι αλλαγές του ονόματος του Μουσείου ανάλογα με την εξέλιξη των σχέσεων της χώρας με τους Αμερικανούς. Ξεκίνησε ως «The House for Displaying War Crimes of American Imperialism and the Puppet Government»(εννοούν την αμερικανόφιλη κυβέρνηση του Ν.Βιετνάμ) μετά ονομάστηκε Museum of American War Crimes, στην συνέχεια War Crimes Museum και τέλος το 1993 έλαβε την σημερινή ονομασία και έτσι ικανοποιήθηκαν τελικά οι Αμερικανοί!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s