Δεκέμβρης

Πόσοι ήταν οι νεκροί του Δεκέμβρη;

4b2f21cd2dec85dc5af8f312d9e64dac

Επειδή συνεχίζουν να αναπαράγονται τερατώδη νούμερα για τους νεκρούς των Δεκεμβριανών (συμπεριλαμβανομένων των ομήρων), καλό είναι να ανατρέξουμε στα επίσημα στοιχεία. Όχι ότι οι περίπου 5.000 νεκροί του Δεκέμβρη είναι λίγοι, αλλά για όσους ασχολούνται κάπως συστηματικά με τον Εμφύλιο λίγη περισσότερη προσοχή ως προς τα πραγματικούς αριθμούς των θυμάτων πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

1.

Μέσα Μαΐου δημοσιεύονται τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Εισαγγελίας σχετικά με τα θύματα του Δεκέμβρη: 5.000 νεκροί (1.700 από βόμβες και όλμους, 1.800 εκτελεσμένοι και 1.500 από ασθένεια).

http://www.efsyn.gr/arthro/i-agria-mahi-me-ta-ptomata

2.

Οι κυβερνητικές ιατροδικαστικές αρχές, με επικεφαλής τον διαβόητο Καψάσκη, κατέγραψαν επίσημα έναν αριθμό 961 «εκτελεσθέντων» από τον ΕΛΑΣ και την ΟΠΛΑ στην Αθήνα κι άλλων 391 στον Πειραιά – συνολικά 1.352 θύματα, εκ των οποίων 1.141 άντρες, 210 γυναίκες κι 1 παιδί. Σε περίπου 2.000 υπολογίζονται οι εκτελέσεις πολιτών από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, ενώ απροσδιόριστος (αλλά οπωσδήποτε μεγάλος) υπήρξε ο αριθμός των θυμάτων μεταξύ των αμάχων από τις πυκνές επιδρομές της αγγλικής αεροπορίας.

http://www.efsyn.gr/?p=156348

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πόσοι ήταν οι νεκροί του Δεκέμβρη;”

  1. Πράγματι ο σ. Λούλης δίνει τις ακόλουθες εξηγήσεις: «Το υπουργείο των Εσωτερικών επί μήνες ολόκληρους δημοσίευε ανακοίνωση να υποβάλουν οι συγγενείς αγνοουμένων τα στοιχεία τους στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου. Τελικά για 740 αγνοούμενους ζητήθηκαν πληροφορίες και όχι για 7000. Αλλά και από αυτούς πολλοί βρέθηκαν στην Ελ Ντάμπα όπως π.χ. συνέβη με τον ανώτερο υπάλληλο του υπουργείου Πρόνοιας Αλτηγό.

    http://zaxariadis.blogspot.gr/2012/01/blog-post_14.html

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s